Isolatie

De energieprestatienorm van gebouwen (EPG) is een nieuwe, overkoepelende bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen. Beide modellen voldoen ruimschoots aan de huidige eis van 0,6. Door toepassing van hoogwaardige isolatiematerialen en extra aandacht te schenken aan kierdicht is uw woning al klaar voor de toekomst.

Ventilatie

Uw mansarde-woning is standaard voorzien van een systeem met gebalanceerde ventilatie. Dat geeft een garantie voor een prettig binnenklimaat zonder dat u er omkijken naar heeft. Bijna onzichtbare roosters zorgen voor de toevoer van frisse buitenlucht, een stil afzuigsysteem voert de lucht weer af.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het bouwsysteem en bij het materiaalkeus. Door grote delen van de woning te prefabriceren betekent dat er minder bouwverkeer is en dus minder uitstoot van CO2. het gebruikte hout is duurzaam geproduceerd en heeft FSC- of het MTCC kenmerk. Bouwelementen en producten zijn zo veel mogelijk cradle-to-cradle: grotendeels her te gebruiken of te recyclen. Maar ook op een heel andere manier is uw woning duurzaam. Door de vele indelingsmogelijkheden is de woning eenvoudig aanpasbaar, niet alleen aan uw woonwensen, maar ook die van toekomstige generaties.

Comfortklasse

Ongeveer 70% van de burenruzies begint met geluidoverlast. Bij model Hilversum is dan ook extra aandacht besteed aan de geluidsisolatie tussen de woningen. Door een strikte scheiding van vloeren en wanden voldoet de woning ruimschoots aan de comfortklasse (klasse II vlgs NEN1070).